Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Grabbarna dominerar i sociala medier inför Melodifestivalen

Publicerad: 13 mars 2015, 13:22

I de digitala kanalerna är det grabbarna det snackas om. Allra populärast är Måns Zelmerlöw.


Ämnen i artikeln:

Eric SaadeMåns ZelmerlöwSamir BadranViktor Frisk

En sammanställning från Melodikollen.se som gjorts av Telenor visar att det främst är killarna det snackas om i de digitala kanalerna inför lördagens melodifestivalfinal. Statistiken visar att de mest omtalade också nått störst framgångar. Måns Zelmerlöw toppar alla listor – han får både flest omnämningar och engagerar flest genom att de gillar, delar och retweetar inlägg. I övrigt är det Eric Saade och duon Samir Badran och Viktor Frisk det snackas om.

Melodikollen.se har bland annat undersökt vilken artist som är mest omtalad bland finalisterna, vem som är mest omtalad totalt sett i tävlingen, vem som är populärast i Stockholm och vem som får flest att engagera sig.

Tjänsten Melodikollen.se samlar allt artisterna lägger ut på sina sociala medier-kanaler och samlar också det som skrivs om tävlingen i tidningar och bloggar. Och inför varje deltävling undersöker Telenor, genom tjänsten, vad som sägs i de digitala kanalerna.

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.