Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Gradvall sågar Ajour

Publicerad: 19 oktober 2011, 09:14

Efter den stora förhandshajpen sågas nu Ajour rejält på olika håll. Nu sällar sig Jan Gradvall till sajtens kritiker med en artikel i dagens Expressen.


Ämnen i artikeln:

Jan Gradvall

Jan Gradvall.

Efter det enorma förhandsintresset för Ajour har sajten efter lanseringen fått utstå kritik. I går skrev Sydsvenskans Andreas Ekström ett kritiskt inlägg mot Ajour. Även Fredrik Strömberg, cd på Bonnier Tidskrifter digitala medier, har riktat kritik mot Ajour. I dag får de sällskap av Jan Gradvall.

”Om alla är journalister är alla också busschaufförer. Sajter som Ajour driver på en utveckling där man måste skaffa sig en annan försörjning för att ha råd att köra buss på fritiden”, skriver Jan Gradvall.

Likt flera andra kritiker är det alltså den finansiella frågan som han riktar kritik mot.
”Vem ska betala för journalistiken? Ajour-grundaren Emanuel Karlsten skriver på Twitter att han är ”så trött på” och helt ointresserad” frågor som betalningsmodeller, det vill säga hur journalister och tidningar ska få betalt”, skriver Gradvall.

– En del regerade med ett ”blev det inte mer”. Men det känns lite skönt om folk har dissat det första de såg, för då kan det bara bli bättre, sa Sofia Mirjamsdotter, skribent och medgrundare av Ajour, till Resume.se apropå kritiken.

Emanuel Videla

Ämnen i artikeln:

Jan Gradvall

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.