Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Gradvalls hemliga träff med Agnetha Fältskog när ABBA-museet invigdes

Publicerad: 13 juni 2013, 12:41

Jan Gradvall och Agnetha Fältskog.

Foto: Resumé.

När alla undrade varför Agnetha Fältskog inte kom till ABBA-museets invigning satt hon på ett hotellrum i London med Jan Gradvall, utsänd av DI Weekend.


Ämnen i artikeln:

Jan GradvallABBA The MuseumAndreas JohanssonDI Weekend

Jan Gradvall har gjort unika intervjuer med alla fyra medlemmarna i ABBA. Hela paketet publiceras i DI Weekend som kommer ut i morgon – ett jättereportage över 16 sidor.

– Det började som en kul idé på ett spånmöte i vintras, vi listade drömintervjuer för våren och då var ABBA ett givet val, säger Andreas Johansson, chef för DI Weekend.

Det krävdes en hel del planering och hårt jobb för att ro det hela i hamn.

– Vi insåg ganska snabbt att vi inte skulle lyckas återförena dem, men  tänkte att vi i stället skulle skicka Jan Gradvall att intervjua  Agnetha, Björn, Benny och Anne-Frid separat.

Att prisbelönte Jan Gradvall lyckades med konsstycket att även få Agnetha Fältskog på kroken säger en hel del om hans ställning.

– Jan Gradvall har skrivit i alla nummer av Di Weekend sedan starten 2002  och har en passion och glöd när han närmar sig sina bevakningsområden  som få journalister har, säger Andreas Johansson och fortsätter.

– När Abbamuséet invigdes var Björn, Benny och Anne-Frid på plats i  Stockholm, men Agnetha Fältskog lanserade sin nya skiva i London. Då var  naturligtvis Jan Gradvall där och intervjuade henne.

DI Weekend utlovar något alldeles extra för alla ABBA-älskare.

–Vi är otroligt glada över resultatet, en lång, extremt läsvärd  berättelse om Abbas motgångar. Extra kul är det att vi fick tag på  fotografen Larsåke Thuressons tidigare opublicerade bilder på Björn,  Benny och Agnetha ur Thuressons Photo Collection, säger Andreas Joansson.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.