Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Granskar gängledarna – med 14 bylines

Publicerad: 17 februari 2014, 10:06

Skärmdump från Correns sajt i dag.

Östgöta Correspondentens publisher Charlotta Friborg har tidigare valt att publicera hoten mot tidningen. I dag drar systertidningarna Corren och Norrköpings Tidningar i gång en omfattande gemensam granskning av den organiserade brottsligheten i Östergötland. Tidningarna har fjorton bylines under granskningen i dag.


Ämnen i artikeln:

Charlotta FriborgCorrenÖstgöta CorrespondentenNorrköpings Tidningar

I en helgintervju på Resume.se i höstas berättade Charlotta Friborg om hoten från kriminella gäng. Hon har valt att gå i klinch med de hotfulla männen – och idg publicerar tidningen den första delen i en stor granskning av den organiserade brottsligheten.

– Vi som är journalister måste och kan agera. För om samhället tystnar så tar de kriminella över, sa Charlotta Friborg i Resumés helgintervju.

Corren och Norrköpings Tidningar som tillsammans gör den aktulla granskningen ingår i samma koncern – NT-koncernen.

NT:s chefredaktör Anders Nilsson säger till Journalisten att det är den viktigaste granskningen som tidningen gjort.

14 bylines finns under granskningen i dag. På frågan om det är av säkerhetsskäl svarar Anders Nilsson:

– Vi har valt att göra så. Det är betydligt fler som jobbat med det  här, alla har inte velat ha med sina namn. Vi tycker att det här är  bättre än anonyma texter. Om inte vi vågar försvara yttrandefriheten,  vem ska då göra det?

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.