Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Granskningssajten Snopes i ekonomiska bekymmer

Publicerad: 25 juli 2017, 13:22

Den tyska faktagranskande sajten Snopes vädjar om stöd via donationer.


Snopes ingår sedan tidigare i det faktagranskande nätverket Poynter's International Fact-Checking Network som samarbetar med bland annat Facebook och Google. Sajten fick stor uppmärksamhet i och med debatten om fake-news som blossade upp under förra årets amerikanska presidentval.

Nu berättar dock företaget på sin GoFundMe-sajt att de har svårt att hitta vidare finanisering. Snopes har tidigare tackat nej till utomstående finanisärer och finaniseras i nuläget endast av annonsintäkter.

Snopes har använt sig av en tredjepart för att sköta hemsidans hosting, ett avtal som nu löpt ut vilket gör att Snopes varken kan göra ändringar eller få in intäker från sin hemsida.

– Vårt juridiska ombud kämpar hårt men eftersom vi blivit fråntagna alla former av intäker riskerar vi att stå utan de ekonomiska muskler som krävs för att fortsätta driva sajten, betala våra anställda och fortsätta betala de juridiska omkostnaderna, skriver de.

I nuläget har Snopes samlat in 493 816 dollar från GoFundMe-kampanjen.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.