Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Grattis-regn över Hanna Stjärne

Publicerad: 16 september 2014, 05:55

Stjärnes vd-jobb på SVT morgonens snackis.

Foto: Resumé.

Nya SVT-vd:n Hanna Stjärne hyllas och gratuleras på Twitter, Starbucks öppnar caféer ihop med Ica, Paypal attackerar Apple i jätteannons, och världens största selfie har sålts på auktion. Det är några av rubrikerna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

George ClooneyStarbucks

Stjärne hyllas och gratuleras på Twitter
Resumé var i morse först med att berätta att UNT:s chefredaktör Hanna Stjärne tar över som vd för SVT. Nu hyllas hon och gratuleras i sociala medier:

Se där! @Hanna Stjarne ny vd för SVT. Grattis alla!
Sofia Mirjamsdotter på Twitter

Grattis @Hanna Stjarne!
Cecilia Uddén

Grattis @Hanna Stjarne ny VD på SVT
Anne Lagercrantz, Eko-chef

Mycket kul @Hanna Stjarne - grattis!
Anna Körnung, Fokus

Heja! SVT:s nya VD är @Hanna Stjarne!
Lena Sundström

Starbucks öppnar – på Ica
Amerikanska Starbucks har slutit ett avtal med Ica om att öppna kafféer i anslutning till Ica-butikerna.
Caféerna ska drivas av ICA enligt Starbucks koncept och med Starbucks som varumärke, enligt TT/Omni.
– Genom att addera nya verksamheter som kompletterar ICA-butiken och handelsplatsen kan vi generera tillväxt i vår kärnaffär; dagligvaruhandeln. Kafébranschen växer och detta är en del av vår plan att långsiktigt stärka vårt kunderbjudande, säger Per Strömberg, vd ICA Gruppen.

Paypal attackerar Apple i stor annons
I en stor annons i amerikanska morgontidningar markerar betalföretaget Paypal mot Apple. "Vi, folket, vill att våra pengar är säkrare än våra selfies". Annonsen tolkas som en attack mot Apple för att bilder från ett antal kändisars konton läckt ut från Apples molntjänst iCloud –  och Paypals annons ses som en tydlig markering av vad man anser om Apples betaltjänst Pay, skriver bland annat Cnet. (Omni)

Världens första selfie(?) såld på aktion

Självporträttet som togs av svensk-britten Oscar Gustave Rejlander någon gång runt 1850 kan vara världens första selfie, enligt Daily Mail Nu har fotografiet sålts för 70 000 pund, drygt 800 000 kronor, på en auktion.

Clooney får hederspris på Golden Globe
Hollywoodstjärnan George Clooney, som nu ska regissera en aktuell med en film om News of the World, hedras  med ett specialpris vid Golden Globe-galan i januari, för sina insatser för filmen. Clooney har tidigare vunnit två Oscar och tre Golden Globe, skriver TT.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

George ClooneyStarbucks

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.