Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Grävande journalister letar efter pengar

Publicerad: 17 juli 2008, 09:11

Föreningen Grävande Journalist er sitter i klistret. Enligt FGJ har de allvarliga ekonomiska problem som måste lösas.


FGJ:s logga för seminariet i Örebro.

Föreningens ordförande Åsa Nicander har skickat ut ett brev till medlemmarna där hon förklarar den allvarliga situationen och att FGJ nu inlett ett åtgärdsprogram.

Bland annat tittar föreningen på möjligheter att öka intäkterna med nya mer attraktiva kurser, att höja sponsoravgiften och på besparingsåtgärder på kansliet. Nicander påpekar dock att de inte är ute efter att skapa en verksamhet som inte får kosta pengar utan bara att de måste se över kostnaderna.

”Att till huvuddelen spara oss ur den situation vi nu hamnat i är inte realistiskt. Därför ligger fokus mycket på att öka intäkterna under hösten för att få ett okej resultat innan året är till ända”, skriver Nicander i brevet till medlemmarna.

Två anledningar till de ekonomiska problemen uppges vara dels seminariet i Göteborg som gick med förlust på mellan 150 000 och 200 000 kronor, istället för en planerad vinst på 100 000 kronor, och dels ett minskat intresse för FGJ:s kurser.

Enligt Åsa Nicander kommer nästa seminarium i Örebro att ske som planerat.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.