Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Gringos grundare startar nytt bolag

Publicerad: 2 juni 2008, 08:45

Gringo-grundarna Zanyar Adami och Carlos Ejemyr Rojas har bildat ett nytt bolag, Miklo. Med Miklo som bas ska de bli näringslivskonsulter, skriver DN.
Så sent som i februari i år anmäldes de till Ekobrottsmyndigheten.


Efter Latifehs konkurs förra året har det varit tyst om männen bakom Gringo, som ingick i Latifeh-gruppen. Nu är de tillbaka med ett nytt bolag, Miklo, skriver DN. Företaget ska vara bas för deras nya verksamhet som näringslivsutvecklare.

– Attityderna, framför allt i Stockholm, utvecklas och blir bättre, även om en grundläggande rasism fortfarande existerar. Men näringslivet ligger ändå efter vad gäller hur personal, kommunikation, produkter och tjänster ser ut, säger Zanyar Adami till DN.

I februari gjorde Latifehs konkursförvaltare en anmälan om brottsmisstanke till Ekobrottsmyndigheten. Anledningen var att hanteringen av bankkort för de anställda inom Latifeh varit ”mycket olämplig” och att bokföringen varit i oordning.

Carlos Ejemyr Rojas säger till DN:
– Under åren med Gringo bara körde vi på och fick inte den tid för reflektion som vi ville ha. Men nu vågar jag påstå att vi har mer under fötterna businessmässigt än någon annan representant för vår generations svenskar. 

I och med starten av Miklo söker man efter en vd för att de två ska kunna koncentrera sig på den visionära delen av arbetet.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.