Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

GRN friade Allsång på Skansen

Publicerad: 21 december 2007, 12:23

Enligt Granskningsnämnden för radio och tv, GRN, handlade det inte om ett otillbörligt gynnande när Anders Lundin uppmanade publiken att se en specifik föreställning i samband med att en gäst uppträdde med låtar ur föreställningen.


Anders Lundin. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

I samband med Allsång på Skansen i somras sa programledaren Anders Lundin ”Gå och se föreställningen om ni har chansen” efter att en av gästerna uppträtt.

Programmet anmäldes till GRN med motiveringen att Lundin uppmanade besökare på Skansen och tv-tittarna i direktsändningen att besöka den kommersiella föreställning. Anmälaren ansåg att inslaget gynnade den enskilda näringsverksamheten på ett otillbörligt sätt.

Granskningsnämnden tittade på händelsen men har nu beslutat att fria programmet. I beslutet skriver de att programledaren visserligen nämnde att publiken borde gå och se föreställningen men att Lundin inte lämnade några upplysningar om föreställningens namn, var den visades eller annan biljettinformation.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.