Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Grönt ljus för spelannonser från utlandet

Publicerad: 10 mars 2008, 08:40

Riksåklagaren uppmanar svenska åklagare att inte driva åtal mot tidningar som publicerar annonser för utländska spelbolag. Detta i väntan på en prövning i EG-domstolen. Det uppger Ekot.


Riksåklagaren vill invänta ett beslut i EG-domstolen och uppmanar därför rättsväsendet i Sverige att inte ingripa mot brott mot främjandeförbudet i Lotterilagen. Det innebär att tidningsutgivare tills vidare fritt kan ta in annonser från utländska spelbolag.

 Under hösten har Lotteriinspektionen anmält närmare 150 spelannonser. Vad som nu händer med dessa är oklart. Preskriptionstiden för brottet är två år vilket innebär att en del kommer att skrivas av och andra ärenden läggs tills vidare på is.

 Enligt Ekot beräknas utländska spelbolag annonsera i svenska tidningar och tv för närmare en halv miljard kronor per år.

 Lotteriinspektionen har ännu inte tagit något beslut om de också ska sluta att anmäla spelannonser i väntan på ett besked.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.