Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Grundare lämnade Digitalpodden – startar utmanare

Publicerad: 27 januari 2015, 11:59

Olle Aronsson startar tillsammans med Stefan Lundell en ny podcast.

UPPDATERAD Förra di-reportrarna Olle Aronsson och Stefan Lundell grundade Di:s Digitalpodden. För några veckor sedan lämnade de tidningen – men nu släpper de utmanaren Startupveckan. – De som följt Digitalpodden kommer inte bli besvikna, säger Olle Aronsson till Resumé.

Ämnen i artikeln:

Stefan LundellOlle AronssonDagens Industri

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Olle Aronsson och Stefan Lundell lämnade Dagens Industri för att lansera en ny nyhetssajt som ska bevaka startup-industrin. Den är ännu i sin vagga – det finns inget lanseringsdatum än. Däremot har den fått ett namn: Diggit. Men redan på fredag släpps det första avsnittet av duons nya podd Startupveckan.

– Det kommer att bli den bästa svenska podcasten om startups och den digitala ekonomin. De som följt Digitalpodden kommer inte bli besvikna, säger Olle Aronsson.

Det här är alltså en utmanare till Digitalpodden?
– Det beror på hur Di tänkt utforma den i framtiden. Det är svårt för mig att säga att det blir en konkurrent. De kanske har tänkt sig ett annat upplägg.

Men ni höll ju i Digitalpodden. Hur känns det då att i så fall starta en konkurrent till en podd ni just lämnat?
– Om det blir så att det blir en rak konkurrent tycker jag först att det är kul för startupindustrin att det blir uppmärksamhet kring den. Det utvecklar journalistiken om det blir konkurrens kring att vara bäst på området.

Var kommer man att kunna lyssna på den?
– Vi kommer att twittra ut och skicka ut länkar när den kommer. Men den kommer att finnas på alla relevanta plattformar.

Sedan Stefan Lundell och Olle Aronsson lämnade Digitalpodden har ett avsnitt av den släppts, då med di:s reporter Gabriel Mellqvist på plats på teknikmässan i Las Vegas.

Viktor Ström, som ansvarar för att sköta programledarbytet på Digitalpodden, meddelar att podden kommer att fortsätta som vanligt.

– Jag är övertygad om att det redan starka formatet Digitalpodden kan göras ännu bättre. Jag är ansvarig för att se till att programledarbytet går bra men kommer inte själv att höras i podden, skriver han i ett sms till Resumé.

Han är på semester och känner inte till Aronssons och Lundells nya podcast.

– Men spontant känns det kul med en till podcast, skriver han.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev