Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Grundaren till Nyheter24: "Stäm adblock-bolagen"

Publicerad: 11 april 2016, 09:39

Foto: Pressbild

Mediehusens reaktioner på adblocker är för mesiga, anser Douglas Roos, som frågar sig varför de inte ”stämmer skiten ur” bolagen bakom adblockers.


Ämnen i artikeln:

AdblockDouglas RoosNyheter24Nyheter24-gruppen

– Alla världens mediehus lider av ad blockers och förlorar intäkter varje dag. Säkert hundra miljarder eller mer. Men vad gör de? Pratar ibland och kör popups med ”snälla ta bort annonsblockerare”.

Det säger Douglas Roos, som grundade Nyheter24, i en intervju med Di Digital i samband med Mediedagarna i Göteborg.

Han tycker att det är orimligt att läsarna ska kunna ta sig in på nyhetssajterna utan att betala – eftersom annonserna är det som betalar själva inträdet. Annonserna är enligt honom en typ av avtal mellan sajterna och besökarna som alltså adblockers hjälper besökarna att bryta.

– Jag fattar inte varför inte varför man inte stämmer skiten ur bolag som gör adblockers, säger Douglas Roos.

Nyheter24-gruppen jobbar själva med att dra in pengar på nya sätt: De äger sedan tidigare Blogg.se och satsar nu bland annat på ett eget varumärke som ska marknadsföras på plattformen, enligt Di Digital.

I samband med intervjun säger han även att programmatisk annonsförsäljning är framtiden, och att han skulle bli förvånad om det fortsättningsvis kommer finnas särskilt många traditionella annonssäljare kvar.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.