Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Grundlösa spekulationer”

Publicerad: 19 mars 2012, 15:22

Postens Norges vd, Dag Mejdell, tillbakavisar uppgifterna om att Posten Norge ska ha fört fusionssamtal med dansk-svenska Post Nord.

Foto: Pressbild.

Uppgifer till DI gör gällande att Posten Norge vill fusioneras med svensk-danska Post Nord. Enligt DI:s uppgifter ska man senast ha fört samtal om detta den 27 januari, men Posten Norges vd Dag Mejdell avfärdar uppgifterna.


Dagens Industris förstasida idag, måndag, gör gällande att en nordisk postfusion är på gång.

Enligt flera källor till DI ska Posten Norge ha uppvaktat svensk-danska Postnord.

Tidningen gör också gällande att Posten Norge redan för ett år sedan framfört önskemål om att få ingå i Post Nord.

Enligt tidningen finns mycket som tyder på att Postens Norges vd, Dag Mejdell, fortfarande: "när denna önskan."

Han ska också ha träffat Posten Nords vd Lars Idermark så sent som den 27 januari.

Posten  Nords pressansvarige, Victor Svensson, har dock uppgett att Lars  Idermark träffar folk titt som tätt och har inte velat gå in på några  detaljer kring mötet.

Enligt dokument som DI ska ha tagit del av  var syftet med mötet att fördjupa relationen inför konkreta  affärsmässiga diskussioner.

DI har dock stött mothugg i det att  Posten Norges vd. Dag Mejdell, har gått ut och avfärdat uppgifterna om  ett förestående samgående som helt "grundlösa spekulationer":
–  Det varken pågår eller har pågått samtal mellan Posten Norge och Post  Nord på det sätt som det spekuleras om i den svenska tidningen Dagens  Industri idag, säger han i en pressrelease.

Han understryker också  att Posten Norge har som regel att aldrig kommentera spekulationer  kring olika strategifrågor, men att man i det här fallet väljer att göra  ett undantag.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.