Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Grymt, SvD!

Publicerad: 26 november 2009, 14:46

Här är en rejäl annonskrock – med knorr. SvD.se grisade ner sajten i dag. Bokstavligt talat.


Ämnen i artikeln:

SvD.seSvenska Dagbladet

Annonskrocken.

Det snackas ju som bekant en hel del om svininfluensan dessa dagar – men den här gången var det andra grisar som spelade huvudrollen när annonskrocken säkerligen fick en och annan på SvD-redaktionen att grymta till.

Toppnyheten ”Larm om vanvård av grisar” ackompagnerades med annonsen ”Årets julklapp – ge bort en gris!"

– Det här är naturligtvis en tråkig omständighet för kunden, men också något som man ibland får räkna med om man köper annonsutrymme på en nyhetssajt. Vi vill naturligtvis kunna skriva och nyhetsbevaka det som våra läsare är intresserade av. Detta var en stor nyhet hela förmiddagen på samtliga nyhetssajter, säger chefen för SvD.se Fredric Karén och fortsätter:

– Det är helt uteslutet att vi väljer bort att skriva om något som annonsköparna inte gillar, då är vi inte trovärdiga mot våra läsare, och inte heller mot våra annonsörer för den delen.. Vi precis som alla andra medier försöker undvika olyckliga annonskrockar så långt det bara går. Den här plockade vi ner snart efter att vi upptäckt den.

Har ni fått några reaktioner?
– Nej, jag har inte fått några läsarkommentarer. Kan beror på det är väldigt få besökare som sett annonsen.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

SvD.seSvenska Dagbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.