Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Gryningsräd mot Bonnier-bolag

Publicerad: 9 april 2014, 07:25

David Salsbäck.

Foto: Christian Habetzeder.

Det norska storförlaget Cappelen Damm utsattes igår för en razzia efter att företaget misstänks för att ha medverkat till att förhindra konkurrensen på bokmarknaden. Bonnier-koncernen äger halva bolaget.


Ämnen i artikeln:

BonnierDavid SalsbäckSchibsted

DI rapporterar att Norska Konkurransetillsynet genomfört ett oanmält  besök hos Cappelen Damm och andra norska förlag – Schibsted, Aschehoug  och Gyldendal under tisdagen.

– Vi vill bekräfta eller avgöra  misstankar om ett eventuellt brott mot konkurrenslagen, säger myndighetens chefsjurist Karin Stakkestad Laastad i en kommentar.

Gryningsräden har handlar om att säkra eventuella bevis hos de fyra förlagen, som samtliga är delägare i Bladecentralen.

Misstanken  gäller att bolaget har förhindrat konkurrenter att sälja böcker till  dagligvaruhandeln, kiosker och bensinstationer, enligt DI.

– Det  finns i dagsläget inte mycket att säga om det här, mer än att Cappelen  Damm fullt ut samarbetar med myndigheten, säger Bonniers  kommunikationschef David Salsbäck till DI.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.