Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

GT-reporter wallraffade som tiggare

Publicerad: 26 juni 2014, 06:40

Maya Dahlén Persson klädde ut sig till tiggare – möttes av både värme och kyla.

Maya Dahlén Persson klädde ut sig till tiggare, en action-komedi som ska handla om att mörda Kim Jong-Un har fått Nordkorea att se rött, en Ny Times-spekulant bjöd hemlösa på lyxmat och Googles Android flyttar in i tv:n. Det är några av nyheterna i dagens Morgonsvep.


Hollywoodfilm får Nordkorea att hota med krig
Nordkorea hotar med "skoningslös hämnd" om en Hollywood-film om att lönnmörda Kim Jong-Un kommer ut som planerat. Filmen är en action-komedi och James Franco spelar en av rollerna. En talesman för Nordkoreas utrikesdepartment har i landets statliga television uppger att man betraktar filmen som en krigshandling om den släpps.
Filmen är planerad till oktober och handlar om en programledare och en producent som får möjlighet att intervjua Kim-Jong Un och i samband med det rekryteras att CIA för att mörda honom under intervjun, enligt DN.

GT-reporter wallraffade som tiggare
Maya Dahlén Persson klädde ut sig till tiggare och satt på ett antal centrala platser i Göteborg, enligt GT själva. Hon möttes av både värme och kyla. Bakgrunden är en het debatt i Västsverige om just tiggeri.

Googles android hamnar i tv:n
Internetjätten Google har presenterat en mjukvara som underlätta integrationen mellan tv-apparater och surfplattor och mobiler. Google offentliggjorde det hela i samband med utvecklarkonferensen I/O. Fokus ligger dels på röststyrning, dels på att användarna ska få rekommendationer om vad man ska titta på.
Mjukvaran har stöd för Netflix och Youtube och kommer i höst, enligt SvD.

Ny Times-spekulant bjöd hemlösa på lyxmat
Hundratals hemlösa besökt en restaurang i Central Park i New York för att bjudas på lättstekt tonfisk och filet mignon. Den kinesiske affärsmannen och miljardären Chen Guangbio låg bakom gesten och använde tidningsannonser för att bjuda in "fattiga och hemlösa amerikaner". Han är också intresserad av att köpa Ny Times, men har fått nobben av ägarfamiljen, enligt DN.

"Slottet"-kock - blir dragplåster i kockarnas kamp
Köksmästaren i SVT-succén "Stjärnorna på Slottet" ska delta i TV4-programmet "Kockarnas Kamp", enligt SvD.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.