Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

GT:s nya chefredaktör: ”Magen fick avgöra”

Publicerad: 23 mars 2015, 10:17

Sofia Dahlström.

Foto: Pressbild.

När Frida Boisen lämnar rollen som chefredaktör på GT tar Sofia Dahlström över, i dag verksam som nyhetschef på konkurrenten GP. – Magen fick avgöra, säger hon om beslutet att byta jobb.


Ämnen i artikeln:

Sofia DahlströmFrida BoisenGöteborgs-PostenExpressen

Efter att ha varit chefredaktör på GT i tre år byter Frida Boisen jobb och börjar som kolumnist på Expressen. När Resumé ringer upp Sofia Dahlström säger hon att processen gick väldigt snabbt.

– Det känns jättekul och häftigt. För mig har processen gått snabbt, även om Thomas Mattsson kanske har en annan bild. Jag fick ett erbjudande och efter noga övervägande hoppade jag över det, säger hon och fortsätter:

– Det hade varit märkligt om jag inte hade behövt tänka igenom beslutet noga. Jag har en jättebra tjänst här på GP, en chefredaktör som trott på mig och gett mig utvecklingsmöjligheter. Redaktionen är kompetent och duktig. Det var inte självklart att hoppa av – magen fick avgöra.

Vad hoppas på att tillföra?
– Jag har lång erfarenhet av dagligt nyhetsarbete i Göteborg och en grundläggande kunskap om vad som är viktigt här i staden. Jag brinner för grävande journalistik och har byggt upp satsningar kring det på GP. Det granskande perspektivet kommer jag att ta med mig.

Är det något GT satsat för lite på innan?
– Det är en häftig och ung redaktion som gör mycket bra. Men den granskande biten är en av anledningarna till fått det här jobbet.
Man får säga att Frida Boisen har satt GT på kartan under sina år som chefredaktör.

Hur planerar du att upprätthålla det?
– Frida är fantastisk. Hon har satt GT på kartan både i Göteborg och nationellt. Vilket kommer att vara en svår nöt. Men jag har andra kvaliteter.

Hur har nyheten mottagits på GP i dag?
– När någon lämnar blir det alltid lite chockartat, men de allra flesta är glada för min skull.

Ni är två på tunga poster som lämnar GP i dag – du och redaktionschefen Anders Goliger. Hur är stämningen på GP egentligen?
– Det är klart att det är olyckligt att två höga chefer lämnar samma dag, det inget som någon önskar. Jag har vetat om att han skulle sluta i dag ett tag och mitt erbjudande kom så pass snabbt. Det är dålig tajming, men ändå bra att de som slutar gör det på samma dag. Det här är en fantastisk möjlighet för GP att rekrytera nya människor. Jag tror bara att det är nyttigt när det kommer in nytt blod, säger Sofia Dahlström.

När hon tillträder som chefredaktör på GT är inte bestämt ännu.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.