Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Guillou attackerar Expressen

Publicerad: 23 maj 2011, 07:49

Jan Guillou går till attack mot Expressen, bland annat för Ola Lindholm-publiceringarna. – Expressen är den enda tidning i Sverige där redaktionsledningen finner ett närmare sadistiskt nöje i att använda publicistiskt våld för att socialt och yrkesmässigt döda, skriver han i Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

Ola LindholmJan GuillouThomas MattssonExpressen

Jan Guillo (t.h) riktar skarp kritik mot Expressen. Bilden är ett montage

I en krönika i Aftonbladet kritiserar författaren och kolumnisten Jan Guillou Expressens publiceringar, det senaste av dessa publiceringen av brottsmisstankarna mot Ola Lindholm. Han skriver:

”Det är svårt att se hur det skulle motivera en smutskastningskampanj dag efter dag och helsida efter helsida redan på misstankestadiet.
Men Expressen är den enda tidning i Sverige där redaktionsledningen finner ett närmare sadistiskt nöje i att använda publicistiskt våld för att socialt och yrkesmässigt döda.”

Jan Guillou skriver samtidigt att Ola Lindholm-publiceringen var långt ifrån det värsta fallet av personförföljelse från Expressens sida. Han tar dels upp ett fall i Landskrona som försökte två un ga män försökte tända eld på konstnären Lars Vilks hus där Expressen publicerade detaljerade uppgifter om gärningsmännen trots deras unga ålder.

Allra värst anser Jan Guillou behandlade två svnesksomalier som förra året åtaldes för stämpling för terrorism. Dessa friades senare av hovrätten, Expressen valde att inte nämna något om frikännandet.

I anslutning till artikeln, under rubriken ”För övrigt anser jag att…”, skriver Jan Guillou också.
” ….?om rättvisa funnes skulle Expressens redaktionsledning åka fast i omfattande barnbordellhärva. Bara en tidning skulle då finna det oetiskt att publicera namn och bild.”

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson, på frågan om vad han har för kommentar till attacken:
– Ingen. Det vore knappast trovärdigt om Expressen recenserade Aftonbladet, så vi avstår från att kommentera krönikor.

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.