Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Guldpennan till Matilda Gustavsson

Publicerad: 13 december 2016, 09:55

Foto: DN

Dagens Nyheters reporter prisas för sina intervjuer och reportage.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterPublicistklubben

Publicistklubbens pris Guldpennan delas ut till personer som "i sin journalistiska yrkesutövning värnar om det svenska språket". I år går utmärkelsen till Matilda Gustavsson, reporter och krönikör på Dagens Nyheter.

Motiveringen lyder: "Publicistklubbens guldpenna tilldelas Matilda Gustavsson för att hon med språk och skärpa kommer under huden på både den porträtterade och sin tid."
– Större porträtt är processer och jag vet aldrig var de kommer att sluta. Så tycker jag att det måste vara – och därför tar de tid. Min första bild av den jag träffar är ofta en helt annan än den jag har mot slutet. Som Jonas Gardell. Jag tyckte, no offence, att han var så sönderintervjuad – men också att jag, tack vare att vi inte bara tog en kaffe utan tillbringade en massa märklig tid ihop, fick fatt i något hos honom som var nytt, säger hon om sitt skrivande till DN.

Förra året gick priset till Anna-Lena Laurén (då SvD och Hufvudstadsbladet) som numera också arbetar för DN. Prissumman ligger på 15 000 kronor.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.