Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Gunilla Asker blir ny marknadsdirektör på ICA

Publicerad: 14 augusti 2018, 09:01

Gunilla Asker efterträder Mats Liedholm i rollen som marknadsdirektör på ICA Sverige.


Ämnen i artikeln:

Mats Liedholm

Under hösten 2018 tillträder Gunilla Asker som marknadsdirektör på ICA Sverige. Hon kommer närmast som vd för Svenska Dagbladet.

– Jag är mycket glad över att Gunilla Asker har tackat ja till denna viktiga roll inom ICA, säger Anders Svensson, vd i ICA Sverige, i en kommentar. Gunilla har bred och djup erfarenhet av konsumentnära produkter och varumärken och har på SVD lett en digital transformation med ett tydligt kund- och lönsamhetsperspektiv.

Innan hon tillträdde som vd för Svenska Dagbladet 2009 hade hon rollen som marknadsdirektör på tidningen. Hon har även arbetat med strategi, försäljning och marknadsföring på Unilever, SJ och SIFO.

– Det här är ett av de mest intressanta och roliga jobb jag kan tänka mig och jag ser med glädje och ödmjukhet fram emot att börja på ICA, säger Gunilla Asker. ICA-modellen med fria handlare och ett gemensamt varumärke ger väldigt stora möjligheter att möta kundernas förväntningar framåt.

LÄS MER: Därför lämnar Mats Liedholm ICA

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

Mats Liedholm

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.