Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Gunilla Asker: "Bra att vi har försökt"

Publicerad: 2 december 2015, 09:32

Svenska Dagbladets vd Gunilla Asker säger till Resumé att affären med Mittmedia inte blev av på grund av att "förutsättningarna inte fanns på plats".

SvD:s vd tycker att diskussionerna med Mittmedia har varit "seriösa och bra" men anser att förutsättningarna inte fanns på plats för ett avtal. Nu tittar man framåt mot andra möjliga lösningar.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetGunilla Asker

Varför blev det inget avtal?
– Det var seriösa och bra diskussioner men det är ju så att alla delar måste finnas på plats.

Vilka svårigheter är det ni har haft?
– Den här typen av processer är komplicerade. Förutsättningarna fanns inte på plats för ett avtal. Parterna måste vara helt överens. Mer än så kan jag inte kommentera.

Är du besviken?
– Jag tycker att vi står starka och att det är bra att vi har försökt. Så som branschen ser ut så måste vi titta på olika lösningar.

Vad betyder det här för Svenska Dagbladet?
– Nu blev det inget avtal men det som känns bra är att vi har arbetat på som vanligt under tiden. Vi har arbetat stenhårt med vår flerkanalsstrategi och vi har en av Europas mest moderna publiceringsplattformer. Det här har varit lärorikt och vi har intressanta lanseringar på gång.

Kan samtalen tas upp igen?
– Det är klart att det kan ske att diskussioner kommer att tas upp igen på olika sätt. Det finns många olika möjligheter framåt.

Thomas Berglund är ordförande i SvD:s journalistklubb. Han säger till Journalisten att det var ett klokt beslut att inte förnya avsiktsförklaringen.
– Vi är helt bekväma med beslutet och står bakom det, säger han till tidningen.

På frågan om de känner av något hot om nedläggning av SvD svarar Berglund:
– Absolut inte. Det går bra för oss nu, och jag tror att ledningen fortfarande tror på idén att konsolidera. SvD skulle behöva ett eget ekosystem att utvecklas i.

Mika Wallgren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.