lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Gunilla Herlitz ny ordförande

Publicerad: 12 maj 2011, 14:27

Dagens Nyheters chefredaktör och VD Gunilla Herlitz att väljas till ny styrelseordförande vid bolagsstämman i SDS-koncernen den 25 maj 2011 kommer. Hon ersätter Ulrika Saxon Gunilla Herlitz kommer även att väljas till styrelseordförande i Bold Printing Group, vid bolagets sammanträde i september där hon ersätter Jonas Bonnier i Bolds styrelse.

Ämnen i artikeln:

Gunilla HerlitzJonas Bonnier

CS

Christian Ström


Gunilla Herlitz Foto: Sören Andersson

Bonniers vd Jonas Bonnier kommenterar i ett pressmeddelande:

– Sydsvenskan är en redaktionellt stark tidning som tydligt sätter agendan på sin marknad. Vi tror och hoppas att man med Gunilla Herlitz som ordförande och med Lars Dahmén som VD kan nå ekonomiska resultat som speglar den redaktionella styrkan.

Vad kommer du att ta med dig in i din nya roll som styrelseordförande?

– Mina erfarenheter. DN befann sig tidigare i en jobbig ekonomisk sits som sedan omvandlats till någonting helt annat, det finns betydligt mycket mer kraft i organisationen nu, säger Gunilla Herlitz till Resume.se.

Du tar ju över efter Ulrika Saxon, kommer du att göra något annorlunda?
– Det är svårt att säga, men jag har ju jobbat med dagspress i hela mitt liv och jag hoppas att jag kommer att tillföra något nytt.

Hon fortsätter:

– Jag kommer inte att vara operativ utan det är Sydsvenskans ledning  som kommer att styra organisationen. Mitt fokus kommer fortfarande att  ligga på Dagens Nyheter.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev