Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

GW ångrar attacken mot Fridolin

Publicerad: 3 november 2014, 07:07

Leif GW Persson tar tillbaka uttalandet att Fustav Fridolin är en ”riktig liten orm”

Foto: Niklas Ahlgren/SVT och Fredrik Hjerling.

Leif GW Persson ångrar att han kallat Gustav Fridolin för ”en riktig liten orm”, ett internt bråk om bristande mångfald har blossat upp på SR och journalisten Olle Häger har avlidit. Det är några av rubrikerna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Cecilia UddénLeif GW PerssonSVTMorgonsvepetGustav Fridolin

GW tvärvänder om Fridolin
I en intervju i Expressen i går, söndag, tog Leif GW Persson heder och ära av utbildningsminister Gustav Fridolin:
– Jag vet att det inte är en bra människa. En riktig liten orm, sa GW.
Hans agg mot Fridolin härrör sig från en händelse för åtta år sedan då Gustav Fridolin var reporter på TV4:s Kalla Fakta som granskade romanen ''Linda - som i Lindamordet''– en bok som enligt Kalla Fakta kränkte de anhäöroga till den mördade unga kvinnan.
Men senare under gårdagen tog GW tillbaka sitt uttalande om Fridolin. GW fick ett mejlsvar från Fridolin som fått GW att tvärvända:
– Jag hade fel om honom, säger GW till Aftonbladet.

Bråk om bristande mångfald hos SR-korrarna
Ett ”mångfaldsbråk” har blossat upp på SR. Stjärnkorren Cecilia Uddén tycker att korrespondentkåren – som domineras av svenska namn – behöver förändras.
– Det bekymrar mig mycket om folk inte håller med om att detta är ett problem, säger Cecilia Uddén till SVT.
SR-korrespondenterna beskrivs som en ”vit, medelålders elitpluton”.
– Just nu befinner vi oss där vi befann oss med kön på 80-talet, säger Peter O Nilsson, som står bakom Sveriges Radios senaste mångfaldsutredning.
Men han tycker ändå att det går åt rätt håll.

Olle Häger död
Journalisten och dokumentärfilmaren Olle Häger har avlidit efter en tids sjukdom, 79 år gammal, skriver helahälsingland.se. Häger är kanske mest känd för SVT-produktionen "Svart på vitt" som han gjorde tillsammans med historikern Hans Villius. De båda tilldelades stora journalistpriset för serien 1986. Häger fick professors namn av regeringen, och 2012 fick han en medalj av kungen för "betydande insatser som folkbildare – särskilt som skapare av historiska dokumentärer".

SVT vaknar – satsar på live-bevakning
SVT säger sig ha vaknat och tar nu upp konkurrensen med kvällstidningarna om live-bevakningen på nätet. Den nya webbstudion står klar och i två veckor har teamet som ska organisera live-rapporteringen online övat "torrsändningar". Snart ska det köras skarpt, meddelar SVT.

Håkan Hellström kallar till ”hemlig” presskonferens
Håkan Hellström kallar till ”hemlig” presskonferens i dag, måndag, klockan 10. Det har skapat stor uppmärksamhet och nu spekuleras det giklt om vad som kan komma att presenteras, skriver SVT.se.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.