Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

GW kan stanna/Grattis www, 25 år!

Publicerad: 12 mars 2014, 06:55

GW och www.

Leif GW Persson öppnar för en fortsättning i SVT:s Veckans Brott, trots att han tidigare sagt motsatsen. Och så säger vi grattis till World Wide Web som fyller 25 år i dag. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

GW öppnar för en fortsättning
I höstas deklarerade Leif GW Persson att han ska sluta med tv. Men i samband med säsongsavslutningen av Veckans Brott i går gav han beskedet att det trots allt kan bli en fortsättning.
– Det är för tidigt att säga vad det blir av med "Veckans brott". Vad  jag kan säga är att jag ska opereras nu, det kommer först, och så får vi  se hur det blir efter det, säger Leif GW Persson till TT.

Grattis www – 25 år!

Ingen trodde på Tim Berners-Lees banbrytande idé – att dela information via sammanlänkade datorer. 25 år efter starten den 12 mars 1989 har World Wide Web förändrat världen i grunden. World Wide Web hade konkurrenter men vann kampen på grund att www var gratis och fungerade med alla operativsystem.  1993 släpptes systemet fritt för allmänheten. Ett viktigt erkännande för www kom när när Vita huset lanserade  sidan www.whitehouse.gov,  även om de som skrev.com i stället för.gov hamnade på en porrsida, rapporterar TT.

Islamister tar på sig Horner-mordet

Islamistgruppen "Fidai Mohaz" skriver på Facebook och på sin egen hemsida att de är ansvariga för attacken mot Sveriges Radio-korrespondenten Nils Horner, skriver Expressen.

Hånfull intervju med Obama – en nätraket
Barack Obama
har gästat Zach Galifianakis absurda komeditalkshow Between two ferns. Där  får han förolämpande frågor – och nu sprids intervjun som en löpelde i  sociala medier. Hur känns det att vara den sista svarta presidenten?  inledde Galifianakis.

Karl-Johan Persson på topplista

H&M:s vd Karl-Johan Persson har utsetts till en av världens "young global leaders" av World Economoc Forum. Han är den ende svensken bland namnen som får utmärkselsen för vad de åstadkommit och bidragit till globalt.

Avicii köpte hus för 100 Mkr

Den svenske DJ-stjärnan Avicii har hostat upp motsvarande 100 miljoner kronor för en lyxvilla på 650 kvadratmeter i Hollywood Hills, enligt Celebritynetworth. Avicii tjänar runt 160 miljoner kronor per år och tar cirka 1,3 miljoner för ett gig.

Hollywoods könsbalans som på ”stenåldern”
Martha Lauzens
studie ”It's a mans (celluloid) world" visar att endast 15 procent kvinnor hade huvudrollen i förra årets hundra största amerikanska filmer. Rollfördelningen ser därmed ungefär likadan ut som på 1940-talet, skriver DN Kultur.

Håkan Hellström fyller Ullevi
Håkan Hellströms
varumärke är urstarkt. Han kommer att fylla Ullevi i Göteborg i sommar. Redan har 50 000 biljetter sålts och nu säljs ytterligare några tusen platser på innerplan, rapporterar GP.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.