Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

GW kovänder om "Veckans Brott"

Publicerad: 9 april 2014, 06:34

Leif GW Persson gjorde klart att han skulle sluta med "Veckans Brott", men efter sin höftledsoperation öppnar han nu för att återgå till programmet. HBO har beslutat sig för att göra två nya säsonger av "Game of Thrones" och Minecraft-skaparen Markus "Notch" Persson har plockat in nya ägare i bolaget och firar med miljardutdelning. Det är några av nyheterna i dagens Morgonsvep.


GW kovänder om Veckans Brott
Kriminologen och medieprofilen Leif GW Persson sade tack och hej till Veckans Brott.
”Jag  är snart 70 år gammal. De behöver hitta någon annan som kan ta över.”,  sade han innan sin höftledsoperation. Nu öppnar han för återgå till  jobbet som programledare för ”Veckans Brott”.
– Jag kommer tillbaka om jag tillfrisknar på rätt vis”, säger han till Aftonbladet.

”Game of Thrones” får två nya säsonger
HBO-succén ”Game of Thrones” får två ytterligare säsonger.
–  ”Game of Thrones” är ett fenomen som inge annatt, sade HBO:s programdirektör  Michael Lombardo då han offentliggjorde att det blir en femte och en  sjätte säsong av serien.
Premiären av den fjärde säsongen hade 6,6  miljoner tittare, vilket är den nästa högsta siffran för en HBO-serie,  enligt SvD.

”Notch” släpper in Minecraft-ägare
Markus  ”Notch”  Persson är inte längre ensam ägare till Minecraft, utan Jakob  Porsér  och Carl Manneh har nu också gått in i bolaget som sitter på   rättigheterna. Trion firar med en miljardutdelning, enligt DI.

Radiotjänst slår rekord

100  000 nya licensebetalare under förra året. Det är det är nya rekordet  för Radiotjänst under ett enskilt år. Genomsnittet under de senaste 15  åren har varit cirka 10 000 nya licensbetalare, men den ökade  användningen av datorer, surfplattor och andra enheter i och med  streamad tv har förändrat situationen, enligt SVT.

Baltiska länder stoppar ryska tv-kanaler
Lettland  och Litauen har förbjudit ryska tv-sändningar under tre månader  framöver. Förklaringen uppges vara att sändningarna  hotar ländernas säkerhet, enligt finländska Yle och baltiska.
Förbudet gäller RTR Rossija och Litauen RTR Planeta, vilka båda ägs av den ryska staten genom bolaget VGTRK, enligt DI.

”Makthavare måste stå immuna mot Twitter”
Medieforskaren  Jonas Andersson Schwarz vid Södertörns högskola går ut i en  debattartikel i Expressen och menar att makthavare inte får låta sig påverkas av  eventuella Twitter-stormar. ”Frågor blossar upp vid frukost och dör ut  vid lunch. Twittrare får status genom att tycka mycket och ofta”,  skriver han.
Han anser också att nätets delningskultur har en ”rad  systemfel som hotar att försämra, snarare än att fördjupa och förfina  det offentliga samtalet.”

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.