Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Gyllfors lämnar Aftonbladet

Publicerad: 3 mars 2009, 13:11

Aftonbladets koncernchef Carl Gyllfors slutar. Samtidigt utses Raoul Grünthal till ny vd för Schibsted Sverige.


Ämnen i artikeln:

Gunnar StrömbladRaoul GrünthalAftonbladetCarl GyllforsSchibsted

Aftonbladets vd Carl Gyllfors har sagt upp sig.

Aftonbladets vd Carl Gyllfors har sagt upp sig. Det meddelade han styrelsen i fredags.
– Jag är oerhört stolt över det vi åstadkommit under min tid på Aftonbladet, men det är nu dags att gå vidare, säger Carl Gyllfors i en kommentar.

Carl Gyllfors kommer att vara kvar på tidningen en månad, men lämnar koncernen redan första april. Enligt ett pressmeddelande har Gyllfors valt att inte kandidera till det nya toppjobbet som vd för Schibsted Sverige.

Det jobbet går nu till Svenska Dagbladets vd Raoul Grünthal.
–  Raoul Grünthal har en lång och gedigen erfarenhet från skilda delar av mediebranschen, från såväl den redaktionella sidan som från operativa chefsbefattningar. Han är helt rätt person att leda den offensiva satsningen som det nya Schibsted Sverige ska göra, säger Gunnar Strömblad, koncerndirektör Schibsted med ansvar för Sverige i en kommantar.

Gunilla Asker, försäljnings- och marknadsdirektör går nu in som tillförordnad vd på Svenska Dagbladet. Någon ersättare till Carl Gyllfors är inte utsedd.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.