Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Gynning försökte dra av för hårinköp

Publicerad: 23 oktober 2013, 15:02

Resumé kunde igår berätta att mångsysslaren Carolina Gynning har upptaxerats av Skatteverket och att förvaltningsrätten går på myndighetens linje. Bråket rör resor till Florens och Miami. En närmare granskning av domen och tidigare omprövningsbeslut visar dock att hon även har velat att dra av inköp av kläder, smycken, smink, skönhetsbehandlingar och hår på sitt bolag Gynning Productions.


Ämnen i artikeln:

SkatteverketCarolina Gynning

”Alla dagar är påhittade för att spegla ett perfekt liv.”

Så lät  förklaringen från Carolina Gynnings bolag Gynning Productions i samband  med att Skatteverket har upptaxerat mångsysslaren för resor till Florens  och Miami.

Förvaltningsrätten valde dock att gå Skatteverkets linje.

Bakgrunden  är att Skatteverket läst hennes blogg och kommit fram till att resorna  är att betrakta som rena semestrar och inte tjänsteresor.

Carolina Gynning har gått i taket över domen och bland annat skrivit att det är:
”….roligare  att lägga upp en bild från poolen eller en middag med vänner jämfört  med en konferensrums bild från möten i flera timmar”, i ett sms till  Expressen.

En närmare granskning av domen, närmare bestämt bilaga 1  som gäller Skatteverkets omprövningsbeslut av Carolina Gynning, visar dock att det inte bara är resor som Carolina Gynning har velat göra avdrag  för, utan även inköp av ”smink, hår och skönhetsbehandlingar.”

Carolina Gynning har försökt att dra av hela kostnaden på sitt bolag Gynning Productions, men det köpte inte Skatteverket.

Skatteverket valde i stället att förmånsbeskatta henne för inköpen.

Carolina Gynning skrädde inte orden nyligen över att förvaltningsrätten gått på Skatteverkets linje.
”Jag känner mig orättvist behandlad”, skriver hon i ett sms till Expressen.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.