Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Gynning slår tillbaka efter upptaxeringen

Publicerad: 22 oktober 2013, 14:58

Carolina Gynning.

Foto: Resumé.

Resumé kunde tidigare idag berätta att mångsysslaren Carolina Gynning har blivit upptaxerad av Skatteverket och att förvaltningsrätten går på myndighetens linje. Rätten köpte bland annat inte förklaringen att: ”alla dagar är påhittade för att spegla ett perfekt liv.” Hon slår nu tillbaka.


Ämnen i artikeln:

SkatteverketCarolina GynningFörvaltningsrätten

Bakgrunden till bråket är att Skatteverket har upptaxerat henne efter  att hon gjort avdrag för resor till Florens och Miami, vilket verket  anser är rena semesterresor.

Hennes bolag Gynning Productions har  skrivit till förvaltningsrätten att bloggen hon driver är ”ett  skönlitterärt verk” och att ”alla dagar är påhittade för att spegla ett  perfekt liv.”

Hon tycker nu att Skatteverket har en ”oförmåga att förstå affärsmodellerna” i hennes bransch.

”Jag  kan inte fatta att dom genom att titta på min blogg tror att de kan  avgöra vad jag gör på en tjänsteresa”, skriver Carolina Gynning i ett  sms till Expressen.

Hon menar också att det självklart är: ”roligare  att lägga upp en bild från poolen eller en middag med vänner jämfört med  en konferensrums bild från möten i flera timmar”.

Carolina Gynning påpekar också att möten inför eventuella roller eller uppdrag är affärshemligheter.

”Jag  känner mig orättvist behandlad och jag blir galen på att skatteverket  inte kan förstå skillnaden”, skriver hon till Expressen.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.