Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Gynning till Venedig – drömmer om fler filmroller

Publicerad: 24 juli 2012, 11:46

Carolina Gynning under inspelningarna av Blondie.

Foto: Pressbild.

Mediejobben är lagda på is. I stället hoppas den nyblivna mamman Carolina Gynning på fler filmroller. Hennes skådespelardebut i filmen Blondie – där hon har en av huvudrollerna – får världspremiär på filmfestivalen i Venedig.


Ämnen i artikeln:

Carolina Gynning

I dag kom beskedet att Jesper Ganslandts film Blondie med Helena af Sandeberg, Alexandra Dahlström, Marie Göranzon och Carolina Gynning i huvudrollerna, får världspremiär under den 69:e filmfestivalen i Venedig.

Blondie, som handlar om glädjen och svårigheten att leva i en familj,  är en av tolv filmer som tagits ut till sektionen Venice Days (Giornati degli Autori). Filmfestivalen börjar onsdagen den 29 augusti.

Carolina Gynning har ännu inte fått definitivt besked men antar att hon ska resa dit med resten av teamet.

–      Att filmen ska visas i Venedig är ett tecken på att den är bra. Jag har inte sett hela den färdiga versionen än, men jag känner mig verkligen nöjd med min insats. Filmen kommer att sätta ett avtryck, det är en känslosam film, säger Carolina Gynning till Resumé.

I våras fick Carolina Gynning en dotter och resan till Venedig blir ett avbrott i mammaledigheten. Hon hoppas på fler erbjudanden om filmroller när Blondie gått upp på vita duken.

–      Det är otroligt roligt att jobba med film och det vore roligt om min roll i Blondie leder vidare till något annat.

Tidigare syntes hon mycket i mediebranschen som programledare, men det är ett för tillfället avslutat kapitel.

–      Jag har fått tv-erbjudanden som inte känts intressanta. Jag jobbar som konstnär och trivs med det, men det vore kul att jobba vidare med film också. Det är två bra kontraster, skådespeleri är utvecklande och kreativt och ger inspiration till konsten. Jag vill heller göra film än något tv-program som inte drar så mycket tittare, säger Carolina Gynning, som trivs mycket bra med livet för tillfället,

– Jag har det otroligt bra och har fått världens finaste dotter.

Blondie har svensk premiär den 23 november.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Carolina Gynning

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.