Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag01.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

H&M störst på Twitter bland svenska börsbolag

Publicerad: 25 November 2013, 08:15

H&M har överlägset flest följare på Twitter bland svenska börsbolag. Det visar en studie från Nordnet Bank.


Ämnen i artikeln:

TwitterCarlsbergNordnetGünther MårderNokia

H&M har 2,9 miljoner följare på Twitter att jämföra med tvåan ABB som ligger på 920 000.

– Vid en första anblick verkar det som att företag inriktade på  konsumentvaror är de som gynnas mest av Twitter, åtminstone om vi ser  till enbart följarbasen, säger Nordnets sparekonom Günther Mårder till  SvD Näringsliv i en kommentar.

Han räknar inte bara med att  konsumentnära börsbolag har större möjligheter att bygga relationer och  lojalitet gentemot sina kunder, utan många kan också till viss del  hantera sin kundservice med hjälp av Twitter.

Günther Mårder tycker att  finska Nokia är ett bra exempel på detta.

Han tycker också att börsbolagen ska vara försiktig med att plötsligt ändra sin Twitter-strategi. Swedbank  är ett sådant exempel. Storbanken var mycket aktiv på Twitter till en  början, men avbröt stora delar av kommunikationen i maj i år.

– Nu  sviker banken tusentals följare som alla har en förväntan och ett  intresse av att få information från banken. Det är nonchalant, tycker  jag, säger Günther Mårder till SvD Näringsliv.

Han menar att  tydlighet är a och o i kommunikationen på Twitter. Det vill säga företag  måste bestämma vad som ska kommuniceras på Twitter och varför. Företagen bör också avsätta personer som kan dela på administrationen av kontot, enligt Günther Mårder.

Royal Carribean Cruises har flest följare i Norge, Nokia i Finland och Carlsberg i Danmark.

Tio-i-topp:
1.H&M
2.ABB
3.Volvo
4.Astra Zeneca
5.Scania
6.Ericsson
7.Tele2
8.Skanska
9.Atlas Copco
10.Assa Abloy

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.