Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hacka sajten – få spionjobbet

Publicerad: 2 december 2011, 07:50

Här är veckans svåraste platsannons: hacka rekryteringssajtens kod och testa för att bli spion.


Det är Government Communications Headquarters, GCHQ, engelska motsvarigheten till Försvarets radioanstalt, som behöver anställa nya unga spioner/hackers. Vanligtvis rekryterar spionorganisationen ute på universiteten men eftersom utvecklingen går snabbt inom it-teknik behöver man krafter som är självlärda och ligger på framkant.
– Den digitala världen utvecklas snabbt och från ett rekryteringsperspektiv måste vi finna nya jobbkandidater på nya innovativa sätt, säger en talesperson på GCHQ till The
Guardian
.

Till sin hjälp har man tagit byrån TMP  som utvecklat sajten Can
you crack it?
. Sajten visar bara en lång kod som rätt löst ska ge ett lösenord vilket lotsar de smartaste in till en anställningsintervju. Men, något motsägelsefullt, säger GCHQ att den som hackar koden olagligt inte kan räkna med att få jobb.

För att locka rätt personer till Can you crack it? har man agerat ute på sociala medier. Det här är inte först gången GCHQ använder annorlunda platsannonsering. 2007 sökte man folk genom annonser inne i dataspelet Tom Clancy's Splinter Cell Double Agent.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.