Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hackarna vidarebefordrade mejl på Aftonbladet

Publicerad: 4 januari 2008, 12:40

Hackarna som slog till mot Aftonbladet har varit inne i mejlboxar och vidarebefordrat mejl till tredje part. Just nu pågår en omfattande utredning av hacker-attacken.
– Det är bättre att göra det här rätt än snabbt, säger informationsdirektör Olof Brundin till Resume.se.


– Polisen är inkopplade på det här nu. Vi tittar på alla loggar och det kommer att ta lång tid, säger Olof Brundin om arbetet med att kartlägga dataintrånget på Aftonbladets servrar.

Enligt källor till Resume.se har hackarna varit inne och läst e-post. Mejl från person A till person B om person C har vidarebefordrats till person C. Detta kan få mycket allvarliga konsekvenser inte minst för den redaktionella sammanhållningen på Aftonbladet.

Olof Brundin vill inte gå in på detaljer i frågan om dataintrånget, eftersom det pågår en omfattande utredning. I dagsläget vill han heller inte gå in på vad som gjorts eller inte av hackarna.

– Men så vitt vi vet i nuläget, även om det är tidigt i den här väldigt omfattande utredningen, är att ingen information som omfattas av källskyddet har spridits vidare. Det här är ytterst allvarligt och vi ska verkligen gå igenom allt, men det kommer att ta tid.

Har ni gjort någon inledande konsekvensanalys?
– Det tar lång tid. Det är bättre att det här görs rätt än snabbt.
– Vi kommer att informera senare. Polisen först, sedan Resumé.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.