Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Hade inte förväntat oss något så dramatiskt”

Publicerad: 18 september 2013, 09:57

Foto: Pax Engström Nyström.

Resumé kunde igår berätta att lednigen för Bonnier Business Media Sweden vill stuva om Veckans Affärer rejält genom att lägga ut layout- och reportertjänster på frilansare samt minska säljkåren. Klubbordförande, Samuel Åsgård, är tagen på sängen över beskedet.

Ämnen i artikeln:

Veckans AffärerBonnier Business Media Sweden

KB

Karl-Johan Byttner


– Vi är överraskade av detta. Vi visste att besparingar var på gång för  VA, men vi hade inte förväntat oss något så dramatiskt, säger Samuel  Åsgård.

Han berättar också att fackklubben har inlett diskussioner  med medlemmar hos Veckans Affärer samt att man har kontaktat Svenska  Journalistförbundet, SJF, centralt för att få hjälp och råd:

– Vi ska bjuda in både våra medlemmar och förbundets representanter till diskussioner, säger Samuel Åsgård.

Han  tycker att ledningens förslag om hur VA bör förändras är tråkigt  eftersom han anser att det rör sig om kortsiktiga besparingar:
– Vi hade hoppats att ledningen skulle ta hjälp av klubben och de anställda för att hitta mer långsiktiga lösningar till lönsamhet för tidningen. Vi känner också stor oro för att kvaliteten på journalistiken påverkas negativt av de drastiska nedskärningar som ledningen vill genomföra, säger Samuel Åsgård.


Hur ska man egentligen bibehålla den journalistiska  kvaliteten när man i så fall inte skulle ha så många fasta reportrar att  tala om?
– Vi är oroliga för att Veckans Affärer förlorar sin  identitet i och med att man ska satsa på frilansmaterial. Man kommer  inte riktigt veta vilka som egentligen gör tidningen, säger Samuel  Åsgård.

Veckans Affärer har funnits i många år. Hur ska man kunna kapitalisera bättre på sitt varumärke?
–  Veckans Affärer bygger på att man har haft en profilerad skara  reportrar. Nu riskerar man att förlora detta, säger Samuel Åsgård.

Han berättar också att fackklubben inte är färdiga med sitt förslag till ledningen, utan att man jobbar på det.

Jag  talade nyligen med en person som varit nattchef på GP och han valde att  omskola sig för att han inte riktigt såg någon framtid i  mediebranschen. Hur ser du egentligen på utvecklingen?
– Det är verkligen tufft för personerna på VA just nu och vi ska göra allt vi kan för att hjälpa dem, säger Samuel Åsgård.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev