Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hade lämnat Twitter – nu är han ute och vevar igen

Publicerad: 4 november 2015, 15:08

Ehsan Fadakar hade fått nog av Twitter. Nya tider nu?

Foto: Montage: Andreas Elgstrand.

Ehsan Fadakar ledsnade på den hårda tonen på Twitter och slutade använda det sociala nätverket. Men nu är han tillbaka igen.


Ämnen i artikeln:

TwitterEhsan Fadakar

Efter sommaren uppmärksammade Resumé att Ehsan Fadakar, sociala medier-chef på Schibsted Publishing, slutat twittra. Anmärkningsvärt eftersom han tidigare varit väldigt aktiv på den sociala plattformen.
– Twitter är inte ett verktyg för vår tid, samhället är komplicerat och debatten infekterad, 140 tecken, osammanhängande debattrådar och allmän trollfest är inte det som kommer föra människor närmare varandra, svarade han.

Ehsan Fadakar var också less på pajkastningen i ankdammen.
– Har aldrig varit intresserad av att tycka för journalister, mediefolk eller troll, slog han fast.

Men under hösten har han återvänt till Twitter som han tidigare kritiserade. Det var i samband med att flyktingkatastrofen på Medelhavet blev akut och bilden på druknade Aylan, 3 år, publicerades som han gjorde comeback. Sedan dess opinionsbildar Ehsan Fadakar primärt mot främlingsfientlighet i allmänhet och Sverigedemokraterna i synnerhet.

Resumé har bett Ehsan Fadakar om en kommentar till hans comebeck på Twitter.
– Jag tog en paus och började fokusera på Facebook och andra plattformar och det gör jag även idag. Använder Twitter som ett rss och skriver tweets ytterst sporadiskt. Det är inget dramatiskt beslut, säger han.

Men han passar också på att trycka till kollegor i mediebranschen ibland:

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

TwitterEhsan Fadakar

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.