Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hagströmer hyllar journalister

Publicerad: 12 maj 2011, 15:44

Det är tufft när det stormar. Det fick Sven Hagströmer, en av grundarna till HQ Bank, befara. Men hans inställning till medierna är ändå positiv.
– Man kan inte bara hålla sig framme när det är sötebrödsdagar utan även när helvetet fryser till is, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Stockholm Media WeekHQ Bank

Finansmannen Sven Hagströmer. Foto: Björn Elgstrand.

För finansmannen Sven Hagströmer var 2010 ett år med många tuffa frågor från medierna. Turerna med HQ bank, som han var med och grundade ledde till hårda ekonomiska förluster. Själv är han dock öppen med att rapporteringen visserligen var tuff, men berättigad.

– Är du en publik person och engagerad i ett börsföretag så måste du kunna svara på frågor. Man kan inte bara hålla sig framme när det är sötebrödsdagar utan även när helvetet fryser till is, säger han till Resume.se.

Det som hände i HQ bank granskas just nu av SvD-journalisten Carolina Neurath. Något som Hagströmer ser fram emot att läsa, eftersom han själv fortfarande inte har klarhet i historien.

– Jag vet ju fortfarande inte själv vad som har hänt, säger han.

Han passar dessutom på att berömma Neurath, som han menar är en duktig journalist. Utöver det har han mest positivt att säga om journalistkåren.

– Det är ett oerhört viktigt yrke. Utan journalister skulle många skandaler aldrig ha uppdagats. Jag fick en förfrågan om att sponsra ett grävarpris men avböjde då skulle folk bara tro att man hade något fuffens för sig, säger han.

Emanuel Videla

Ämnen i artikeln:

Stockholm Media WeekHQ Bank

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.