onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hagwall går vidare med motion om att begränsa Bonniers makt

Publicerad: 15 mars 2017, 13:38

Foto: Riksdagen/Wikimedia Commons

Riksdagsledamoten och politiska vilden Anna Hagwall går vidare med sin kritiserade motion om att begränsa etniska gruppers medieägande, det rapporterar Aftonbladet.

Ämnen i artikeln:

BonnierSverigedemokraterna

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


I höstas avslöjade Aftonbladet att dåvarande sverigedemokratiska riksdagsledamoten Anna Hagwall ville skrota presstödet för att på sätt minska etniska gruppers, och framför allt Bonniers, medieägande.

– Låt de små Bonnierska tidningarna i landsorten gå under. Ingen familj, etnisk grupp eller företag skall tillåtas kontrollera mer än fem procent av media, skrev hon då i ett mejl till Aftonbladet.

Problemet var att inga Bonnier-tidningar mottar presstöd. Hagwall fick motta en kritikstorm och uteslöts ur Sverigedemokraterna, hon har sedan dess suttit kvar i Riksdagen som politisk vilde.

Nu kan Aftonbladet berätta att Hagwall fortfarande jobbar på den kritiserade motionen.

– Jag jobbar på fallet, jag samlar in faktakunskap om Bonniers ägande och alla förhållanden som kors och tvärs finns i landsortstidningar och alla möjliga publikationer. Jag har redan samlat på mig ganska mycket material, jag får se hur jag tänker ge uttryck för den kunskapen, säger hon till tidningen.

Hagwall berättar vidare att hon driver arbetet själv genom att "leta på internet, gå till biblioteket och lyssna på de som har något att säga om det här". Hagwall hoppas att vad hon kallar sanningen om hur Bonnier-familjen påverkar Sverige ska komma fram.

Hagwall har även bjudit in etnologiprofessorn och debattören Karl-Olov Arnstberg till Riksdagen för att föreläsa om yttrandefrihet. Att Arnstberg bjudits in att föreläsa har uppmärksammats av bland annat Hela Hälsinglands ledarskribent Patrik Oksanen, som pekar på att Arnstberg medverkat på den högerextrema sajten Motgift, sajten har nära kopplingar till nazistiska Svenskarnas parti.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev