Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Håkan Juholts noga uttänkta medietaktik

Publicerad: 23 oktober 2015, 09:01

Håkan Juholt (S).

Foto: Wikimedia commons

Endast ett fåtal medier fick förhandsinformation om att Håkan Juholt (S) lämnar riksdagen – sen stängde han av telefonen. En noga utvald medietaktik, säger han till Dagens ETC.


Ämnen i artikeln:

Håkan JuholtNyheter24

Det var i Dagens ETC som Håkan Juholt i en längre intervju idag meddelade att han lämnar riksdagen när riksdagsåret är slut. Skälen är både privata och politiska.

Riksdagsledamoten berättar själv om sin noga uttänkta mediestrategi som innefattar få medier. Lokalmedierna i Juholts hemort Oskarshamn – Östra Småland och Barometern/OT får nyheten. Exklusiva intervjuer har endast getts till Nyheter24 och Dagens ETC. Den sistnämnda fick den längre av dem. När intervjun kom ut på webben klockan tio idag så stängde han av telefonen.

– Fasen vad skönt det känns att tänka på att många kommer bli så förbannade över att jag valt just er att prata med, säger Håkan Juholt till Dagens ETC.

Enligt Östra Småland ska mer information om Håkan Juholts avgång ges på en presskonferens i Oskarshamn på fredagsförmiddagen.

Håkan Juholt har tidigare arbetat som journalist på Östra Småland (1980-1994) i Oskarshamn och Högsby.

I ett Youtube-klipp berättar han själv om beslutet:

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

Håkan JuholtNyheter24

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.