Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hakelius totalsågar Schlingmann

Publicerad: 31 januari 2014, 09:50

Johan Hakelius är inte imponerad av Per Schlingmann.

Foto: Resumé.

I en krönika i Affärsvärlden tar Johan Hakelius fullständigt heder och ära av Per Schlingmann. Enligt Hakelius är den förre M-strategen en tom klyschmaskin – Schlingmanns språk är inte hans eget. Det är ett urblåst standardspråk som hör till en hel genre, dundrar Hakelius. – Inga kommentarer, svarar Schlingmann.


Ämnen i artikeln:

Per SchlingmannAffärsvärldenJohan HakeliusDagens Industri

Kolumnisten Johan Hakelius går till frontalangrepp mot Per Schlingmann i Affärsvärlden. Hakelius anser att Schlingmann levererar noll substans och bedriver ”språktortyr”.

Hakelius tar upp ett antal exempel från Schlingmanns krönikor och kostaterar att de ”klichéer, plattityder, cirkelresonemang och såpbubblor som han torterar fram ur det svenska språket, är så utsökt tomma att de nästan är oemotståndliga”.

Hakelius lyfter bland annat fram Schlingmann-formuleringar som som:

”Vi befinner oss utan tvekan i omvandlingens tid. Saker och ting är inte längre vad de en gång var.”

Och:

”Med artificiellt solljus går det att skapa sin egen drömbeach i speciell inomhusmiljö och faktum är att det mesta av det vi gör i dag kommer vi att göra på andra sätt i framtiden.”

Hakelius tycker att Dagens Industri borde skämmas som plockat in Schlingmann som krönikör. Enligt Hakelius handlar det om managementspråk som blivit "Harlequinromantik för karriärkåta medelålders män".

Kommunikationsproffset Schlingmann har bestämt sig för en tydlig strategi:

– Jag finner ingen anledning att kommentera detta, säger Per Schlingmann till Resumé.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.