Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hallpressen drar åt svångremmen – 60 tvingas lämna

Publicerad: 11 december 2012, 11:45

Hallpressen, som bland annat äger Jönköpings-Posten kommer att minska bemanningen med 60 tjänster. 35 journalisttjänster berörs.


Ämnen i artikeln:

HallpressenJönköpings-Posten

Hallpressen AB som bland annat äger Jönköpings-Posten, Smålandstidningen och Värnamo-Nyheter inledde i dag förhandling med koncernens personalklubbar. Man planerar att förändra organisationen och arbetssättet på tidningarna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Förändringarna innebär att organisation minskar med ca 60 tjänster, samtidigt tillkommer en handfull tjänster i nya aktiviteter.

Förslagen hänvisar till utredningen; ”Hallpressen 3.0”, som presenterades internt i våras.

En helt ny redaktion för digital publicering kommer att startas, samt en reportergrupp för regional bevakning. Redaktionen ska arbeta i moderbolaget Hallpressen, som också ska börja lansera mobilsajter.

Som en konsekvens minskas bemanningen på koncernens lokaltidningar. Hallpressen har idag 210 anställda journalister, antalet ska minskas till 175.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.