Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hamilton ångerfull

Publicerad: 6 mars 2013, 12:06

Eva Hamilton som är SVT-vd och ordförande för Radiotjänst meddelade för en dryg månad sedan att dator- och surfplatteägare inte skulle jagas när SVT började sända alla tv-kanaler via webben. Idag är hon efterklok och även kritisk mot Radiotjänst: – Jag hade hoppats att Radiotjänst skulle kunna hålla lägre profil, säger hon till SVT Nyheter.


Ämnen i artikeln:

Eva HamiltonRadiotjänst

Eva Hamilton bedyrade att Radiotjänst inte skulle jaga dator-, surfplatte- och mobilägare, men så har alltså inte blivit fallet:
–  Eftersom vi vet att det ska komma en ny konstruktion för hur public  service ska betalas så har Radiotjänst valt att avstå från att fråga:  Har du annat än tv, sade hon till SVT Nyheter då det begav sig.

Radiotjänst har därefter gått ut i vad som kan liknas vid en rejäl offensiv och fått in 8 000 nya licensbetalare, enligt TT.

Eva Hamilton är idag ångerfull över sitt uttalande och riktar också viss kritik mot Radiotjänst:
– Jag hade hoppats att Radiotjänst skulle kunna hålla en lägre profil, säger hon till SVT Nyheter.

Hon  vill dock lägga in en brasklapp i det att hon menar att hon nu har  förstått att: ”Radiotjänst inte kan välja vilken del av lagen man ska  tillämpa” och att alla tv-mottagare är avgiftspliktiga.

KTH-professorn  Gunnar Karlsson håller dock inte med, utan menar att Internetsändningar  som tas emot på mottagaren eget initiativ inte omfattas av lagen,  vilket gör att Radiotjänst-jakten är att betrakta som olaglig.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Eva HamiltonRadiotjänst

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.