Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hammarby Fotboll lanserar CSR-satsning

Publicerad: 14 september 2018, 06:44

Hammarby Fotboll ska bland annat bedriva karriärsdagar, spontanfotboll, integrationsprogram och utveckla digitala läromedel.


Ämnen i artikeln:

Hammarby Fotboll

Enligt en studie från UEFA bidrar svensk fotboll, genom jobbskapande, minskad brottslighet, utbildning, ideelt arbete och psykiskt och fysisk hälsa, med totalt drygt 24 miljarder. Ett exempel på hur fotbollen bidrar är att fotbollen, genom fysisk aktivitet, beräknas förhindra 15 000 fall av hjärt- och kärlsjukdomar.  Med detta som bakgrund samverkar Hammarby Fotboll sina insatser under samlingsnamnet Samhällsmatchen.

– 95 procent av vår barn- och ungdomsverksamhet består av breddlag men Samhällsmatchen handlar framförallt om vad vi kan göra utanför de kritade linjerna. Vi brukar säga att vi förverkligar drömmar för barn och ungdomar. Numera stannar inte det vid fotbollsdrömmar. Det kan lika gärna handla om att få in en fot på arbetsmarknaden, lära sig svenska, bli bättre på matematik, känna sig sedd och att få meningsfull fritid. Vi ska visa att fotbollen och Bajen är en samhällskraft att räkna med, säger Patrik Blomquist, marknadschef på Hammarby Fotboll.

Insatserna har tre av FN:s globala hållbarhetsmål som utgångspunkt: hälsa och välbefinnande (mål 3), anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt (mål 8) samt minskad ojämlikhet (mål 10). Insatser som Hammarby Fotboll ska göra för att möta målen är, förutom det ordinarie arbetet, är att i Söderort exempelvis arrangera skolbesök, kärriärsdagar och spontanfotbollskvällar.

Ämnen i artikeln:

Hammarby Fotboll

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.