Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hammarström tog Årets bild/Livets ord-pastorn utlöste mediedebatt

Publicerad: 9 mars 2014, 22:05

Niclas Hammarström.

Foto: Aftonbladet.

Niclas Hammarström prisad för Årets Bild, Telia höjer priserna när streamingtjänster slukar bredbandet och mediedebatt när Ulf Ekman konverterar. Det är några av nyheterna i Helgsvepet.


Ämnen i artikeln:

HelgsvepetNiclas Hammarström

Niclas Hammarström tog Årets Bild
Frilansfotografen Niclas Hammarström, som tillsammans med Magnus Falkehed kidnappades i Syrien och senare frigavs, vann Årets Bild, för sin bild från Aleppo på en pojke i rasmassorna med ”kriget i sina händer” – i händerna bär pojken tomhylsor.

Livets ord-pastorn utlöste mediedebatt
Ulf Ekman
meddelade i helgen, på DN Debatt, att han konverterar till katolicismen. Det utlöste en debatt i sociala medier där flera medieprofiler råkade i luven på varandra. Bland annat Emanuel Karlsten, Marcus Birro och Niklas Svensson.

MegAward till Aftonbladet TV
Priset MegAward på Mediedagarna i Göteborg gick till Aftonbladet TV för att ”med publicistiken i fokus visat på en ny väg för  framtidens medieaktörer”.

Kräver förändring av Melodifestivalen
Melodifestivalen har en nedåtgående trend, menar DN:s Hanna Fahl- Hon tycker att något måste göra. Tävlingen måste reformeras, anser hon. ”Det är dags för en rejäl, kärleksfull  ansiktslyftning av Melodifestivalen”, skriver hon.

Spotify säkrar finansiering – för börsnotering?
Ryktena om Spotifys börsnotering späs på efter att musiktjänsten säkrat finansiering på 200 miljoner kronor från långivare, skriver Financial Times. Bolagets värde uppskattades förra året till fyra miljarder dollar.

”Lägre vinst med kvinnor som vd”

Företagarorganisationen Företagarna har gjort en analys som visar att företag med kvinnliga vd:ar har lägre vinstmarginal än de med manliga vd:ar. Detta presenterades av Företagarnas vd Elisabeth Thand RingqvistDN Debatt i går, söndag.

Svea Ekonomi miljonsponsrar AIK
Svea Ekonomi blir ny huvudsponsor för AIK, tillsammans med Åbro. Avtalet är värt 6 miljoner kronor fram till och med 2015.

Streamingtjänster slukar bredbandet
Streamingtjänsterna slukar mr än hälften av Telias bredbandskapacitet på kvällarna. Nu börjar Telia ta betalt av innehållsleveramtörerna. ”Förr eller senare leder detta till prisökningar för konsumenterna, säger Marie Nilsson, vd för Medievision till DI.

Microsoft kravspecar byråpitch
Microsoft, som lägger 1 miljard dollar på reklam årligen, jagar en ny byrå. Pitchen är den största i världen just nu, enligt Adweek. Microsoft tror på en nätverksmodell med ett eller två holdingbolag för marknadsföringen, och uppmanar byråerna att vara beredda på förändring precis som Microsoft själva.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.