Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Hämnas” på Casten med Youtube-film

Publicerad: 27 juni 2014, 10:10

Bild från avskedsfilmen.

(UPPDATERAD) Medarbetarna på TV4:s skrotade göteborgsredaktion har släppt en avskedsfilm på Youtube. Bland annat får TV4:s vd Casten Almqvist ett par kängor. – Jag tror att han är ganska härdad, det har sagts bra mycket värre saker om honom. Det här är med glimten i ögat och jag tror att han kan skratta åt det om han ser den, säger Simon Krona, som laddat upp filmen, till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Casten AlmqvistNyhetsbolagetTV4

TV4:s kontroversiella nedläggning av lokal-tv-redaktionerna skapade vilda protester.

I en avskedsfilm, uppladdad av lokal-tv-medarbetaren Simon Krona i Göteborg, ”hämnas” medarbetarna på TV4-ledningen och vd:n Casten Almqvist, på ett humoristiskt vis.

– Det började med att vi ifjol fick uppdraget att hålla i den årliga interna lokal-tv-galan, och vi började att förbereda oss för det. Sedan kom nedläggningsbeslutet och då blev det ju inte aktuellt längre. I stället valde vi att tacka för oss på det här sättet, säger Simon Krona.

– Det blev en slags terapi för oss att pyssla med det här de sista deprimerande veckorna.

De upprörda känslorna från i våras har lagt sig.

– Vi hade en avslutningsfest för två dagar sedan. Nu är man inte arg längre. Man har börjat acceptera det, och nu vill alla bara vidare och hitta nya jobb.

Hur ser det ut för din egen del?
– Jag söker jobb och hoppas kunna fortsätta som videoreporter. Men det är inte helt lätt att hitta något. Om jag inte lyckas med det får jag väl göra något helt annat.

Casten Almqvist tar det hela med ro:

– Gott om glimt i ögat och uppfriskande distans till ett allvarligt ämne. Gillar särskilt rapparna och covern på Niklas Strömstedts Sista morgonen, säger Casten Almqvist till Resumé.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.