Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hämndens timme slagen på Expressen

Publicerad: 1 september 2014, 08:29

Mireya Echeverría Quezada (tv) och Judith Kiros (th).

Foto: Camila Rojas.

Expressen Kultur knyter till sig två av de starkaste profilerna inom den unga radikala antirasistiska och feministiska rörelsen – skribenterna Judith Kiros och Mireya Echeverría Quezada. Den 5 september är det premiär för deras nya podd ”Hämndens timme”.


Ämnen i artikeln:

Karin OlssonExpressen

Kulturedaktionen på Expressen fortsätter sin podcastsatsning. Efter lanseringarna av "En varg söker sin pod" – med Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli, samt "Lunch med Montelius" – med Martina Montelius och Gunilla Brodrej – kommer nu ”Hämndens timme”.

Den nya podden, med Mireya Echeverría Quezada och Judith Kiros vid mikrofonerna, kommer att handla om kultur, politik och ”häxkraft”.

– För att vara ärlig så tror Expressen Kultur att vi ska prata om våra ämnen kultur och politik utifrån en tydlig antirasistisk och feministisk blick. Men vi kommer låsa in oss i studion och bara ägna oss åt det ockulta. Ge onda ögat till diverse ledarskribenter och ex som inte behandlat oss väl, säger Mireya Echeverría Quezada i en kommentar.

– Vi pratar hela tiden med varandra för att analysera och avreagera oss på gulliga eller sjuka saker vi stöter på i såväl vardagen som i det offentliga samtalet. Nu paketeras det om till ett flawless litet podcastpaket, säger Judith Kiros.

Podden ska publiceras varannan fredag.

Expressens kulturchef Karin Olsson menar att ”Hämndens timme” tillför ytterligare bredd och energi.

– Våra podcastar gör att vi når ut till en delvis ny kulturintresserad publik, vilket är väldigt roligt, säger Karin Olsson.

FAKTA
Mireya Echeverría Quezada
Vik chefredaktör för den feministiska tidskriften Bang. Medgrundare till sajten Rummet.

Judith Kiros
Frilansjournalist. Skribent på Rummet. Aktuell med ett kapitel i antologin "Rasismen i Sverige".

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Karin OlssonExpressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.