Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hamrén läxar upp Aftonbladet

Publicerad: 3 september 2010, 09:59

(PUBLICERAD TORSDAG 2/9) Erik Hamrén är upprörd på Aftonbladet efter att tidningen spionerat på landslagets stängda träning. Förbundskaptenen läxade upp Aftonbladets utsända på ett möte på spelarhotellet på torsdagseftermiddagen. – Vad som sades på mötet kan stanna mellan oss och Hamrén, säger Michael Wagner, Sportbladets reporter.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetErik Hamrén

Erik Hamrén rasar mot Aftonbladet. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX.

På bästa nyhetsplats, rapporterade Sportbladet från gårdagens stängda landslagsträning inför EM-kvalmatchen mot Ungern på Råsunda..

Nye förbundskaptenen Erik Hamrén –  som haft en harmonisk relation med medierna hittills – och presschefen Hans Hultman vädjade till medierna om att hålla sig borta från träningen. Men Aftonbladet trotsade detta och avslöjade detaljer om hur Blågult spelade.

Det gjorde Erik Hamrén upprörd. Han inledde dagens presskonferens med att såga Aftonbladets agerande.

– Jag har slagits med mig själv lite, men brukar säga vad jag tycker. Jag bad om respekt och man behöver inte vara någon Günther Wallraff för att få fram vad vi gjorde på träningen. Därför blir jag så besviken på Aftonbladet, sa Hamrén på presskonferensen och fortsatte.

– Jag försöker att bemöta er med respekt eftersom jag vet vilket tufft jobb ni har. Men då förväntar jag mig respekt tillbaka och därför blir jag besviken nu.

Resume.se kan avslöja att Erik Hamrén nu på eftermiddagen har  läxat upp Aftonbladets utsända på ett särskilt möte på spelarhotellet Scandic Park.

Sportbladets printchef Michael Poromaa:

– Vi respekterade landslagets önskan och var inte på plats kring Söderstadion under träningen.

– Debatten kring Kim Källström och Pontus Wernbloom är den största frågan kring laguttagningen och självklart måste vi kunna skriva om den om vi får fram trovärdiga uppgifter.

Sportbladets reporter Michael Wagner, som skrev artikeln tillsammans med Petra Thorén, säger så här om extramötet med Hamrén på Scandic Park:

– Det var ett helt okej möte. Vi hade en bra dialog och förde ett bra resonemang.

Var Hamrén arg?

– Inte jättearg. Det var en bra diskussion.

Vad kom ut av mötet?

– Det kan stanna mellan Hamrén och oss.

Får publiceringen några direkta konsekvenser för er på Aftonbladet?

– Det hoppas jag inte.

Så här i efterhand – tycker du att det var rätt att rapportera detaljer från den stängda träningen?

– Absolut, säger MIchael Wagner.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

AftonbladetErik Hamrén

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.