Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han ägde Google.com i en minut

Publicerad: 2 oktober 2015, 06:45

Han ägde Google.com i en minut.

Foto: Google

Fd Google-anställd ägde Google.com i en minut, Cecilia Hagen får skarp kritik för krönika och Jessica Almenäs tar timeout efter kollaps. Det är några av nyheterna i fredagens morgonsvep.


Ämnen i artikeln:

Jessica AlmenäsMorgonsvepetGoogle

Han ägde Google.com i en minut
Sanmay Ved
, tidigare anställd på Google, köpte i tisdagsnatt världens mest trafikerade domän Google-com – för en hundralapp. Sanmay Ved testade att lägga in Google.com i kundvagnen på Googles domains, företagets nya verktyg för att köpa domännamn. Till sin förvåning lyckades köpet gå igenom för 12 dollar och Ved blev Googles administratör.

Men lyckan blev kortvarig. Bara någon minut senare fick han ett internmejl från Google och köpet avbröts. Det är ännu oklart om köpet gick igenom beroende på en bugg eller annat, skriver Business Insider.

– Jag kan inte skaka av mig känslan av att jag faktiskt ägde Google.com, säger han till tidningen.

Kritikstorm mot Cecilia Hagens krönika
”Gör något! Utplåna dem från jordens yta, nu med detsamma, jag lovar att titta bort när det sker” skriver Expressens Cecilia Hagen i sin krönika om fotbollssupportrar. Detta har skapat en storm av kritik på Twitter.

”Jag kan inte tänka mig något jävligare än att råka ut för dessa fullständigt urblåsta Bajen- och AIK-supportar”, skriver hon i krönikan som publicerades igår morse.

Twitter-reaktionerna har inte låtit vänta på sig:

”Hur kan en krönikör tillåtas önska livet ur ett antal människor? Ingen som läser innan publicering?, skriver Johan E Klippinge.

”Hur fan kan @Expressen publicera denna sjuka artikel”, skriver Zartmannofficial.

”Detta är nog faktiskt det sjukaste jag läst”, skriver fraktionmarbäck.

Cecilia Hagen tar lätt på kritiken:

– De har verkligen inte ett dugg att bli upprörda över. Det kan väl för fanken läsa en krönika som en krönika är, säger hon till Dagens Media.

Jessica Almenäs tar tv-timeout efter kollaps
Programledaren Jessica Almenäs kommer hålla sig borta från tv-rutan i minst en månad. TV4-profilen kollapsade på jobbet efter en direktsändning med V75.

Hon berättar själv om kollapsen i Träningspodden med Jessica och Loftsan:

”När sändningen tog slut satte jag mig bara ner och så sa jag till de andra att jag inte mådde bra. La upp benen på en stol och låg och bara skakade och hade hjärtklappning. Jag tryckte i mig lite socker, i fall jag hade blodsockerfall eller så”, säger Almenäs.

Amazon slutar sälja varor från Google och Apple
E-handelsföretaget Amazon.com kommer inte längre sälja hårdvaror som Apple TV och Google Chromecast, då de inte fungerar ihop med egna streamingtjänsten Prime Video. Det skriver New York Times idag. Produkterna uppges vara stora konkurrenter till Amazons Fire TV och Fire TV Stick.

”Vi ser ett krig utspela sig mellan Apple , Amazon och Google", säger Ben Bajarin , analytiker på kreativa strategier, till NY Times.

Beslutet kommer bara en kort tid efter att både Apple och Google presenterat nya tv-produkter. Säljstoppet sker den 29 oktober.

Mobila inköp växer till 252 miljarder dollar 2020
Inköpen via smartphones och surfplattor kommer att växa från 115 miljarder dollar i år till 252 miljarder dollar 2020, enligt Forrester Research-rapporten som Adweek skriver om. Det innebär en ökning med 119 procent för de kommande fem årens mobilhandel. Enligt undersökningen ska 15 procent av e-handelsförsäljningen komma från mobiler, medan 33 procent kommer från surfplattor 2020.

Det är alltså läge för de företag som inte har utvecklat mobilanpassade hemsidor att göra detta nu.

Norska magasinpublicister startar digital kiosk
Aftenposten, Fri Flyt AS och Norsk Maritimt Forlag går samman och startar abonnemangstjänsten Magasin+ där de ger läsarna tillgång till över 2 500 magasin.

De tre förlagen går först in med sina magasin och välkomnar nu övriga förlag att testa.

”Vi inbjuder alla utgivare av oberoende kvalitetsjournalistik i magasinformat en lösning . Vårt bidrag är en teknisk plattform och en marknadsplats där publisister kan nå nya läsare och stärka sin affärsmodell”, säger förlagsdirektör Andreas Finborud i Aftenposten, till Kampanje.

I Sverige finns liknande tjänster som Readly och Ztory, de drivs dock inte av förlagen själva.

Rolf Stengård vinner Lifetime Achievement Award
Ekots tidigare chef för undersökande journalistik, Rolf Stengård, vinner priset Lifetime Achievement Award of Prix Europa. Priset delas ut till en framträdande personlighet i det europeiska medielandskapet och har tidigare gått till bland annat BBC-legenden sir David Attenborough.

– Som vd på Sveriges Radio är jag oerhört stolt över att Rolf premieras på detta vis. Jag har själv jobbat nära honom under min tid på Ekot och det finns få personer som brinner för den undersökande journalistiken på samma sätt som vad Rolf gör, säger Sveriges Radios vd Cilla Benkö till sr.se.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.