Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han är ny dramabeställare på SVT

Publicerad: 25 maj 2016, 08:51

Foto: SVT/Per Westergård

Christian Wikander, som jobbat med Rederiet och Tre Kronor, axlar rollen som beställare av drama på SVT.


Ämnen i artikeln:

Christian WikanderSVTTre Kronor

Han har tidigare arbetat som regissör, producent och manusförfattare till serier som rederiet och Tre Kronor, innan han för fem år sedan kom till SVT. Christian Wikander senaste roll är programchef för Drama – innan han nu alltså blir programbeställare.
– Mitt huvuduppdrag som programbeställare blir att hitta de allra mest relevanta berättelserna för den svenska publiken. Extra viktig är den föreslagna förändringen i svensk filmpolitik som väntas träda i kraft 2017. Vi räknar med att SVT har en ännu tydligare roll och jag ser fram emot att vara med och driva den utvecklingen, säger han i en kommentar.

I och med rollbytet kommer han även att ingå i företagets programledning och ansvara för SVT:s satsningar inom svensk film.
– Jag är väldigt glad att Christian Wikander blir vår nya dramabeställare. Han har lång erfarenhet av dramautveckling och ett brett internationellt kontaktnät. Dessutom har han den nödvändiga erfarenheten av att arbeta strategiskt med allt ifrån rättigheter till distribution och utveckling av nya typer av innehåll, säger Lena Glaser, programdirektör.

Mårten Färlin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.