Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han är nya PO

Publicerad: 28 september 2010, 07:04

De senaste veckorna har det spekulerats i vem som blir Yrsa Stenius efterträdare som PO. Idag står det klart att det blir Ola Sigvardsson som får den åtråvärda posten.


Ämnen i artikeln:

Allmänhetens Pressombudsman

Ola Sigvardsson.

Resume.se presenterade nyligen en lista över tänkbara kandidater till nästa pressombudsman. Ett av de aktuella namnen var Ola Sigvardsson. Pressens Samarbetsnämnd har sedan dess haft en hearing med fem tänkbara kandidater och idag har de bestämt sig för att han får jobbet.

– Vi har hittat en utmärkt pressombudsman, en värdig efterträdare till Yrsa Stenius. Ola Sigvardsson uppfyller alla de kriterier vi ställt upp säger Ulrika Knutson, ordförande för Pressens Samarbetsnämnd i en kommentar.

Ola Sigvardsson är idag publisher och ansvarig utgivare för Östgöta Correspondenten i Linköping. Dessutom är han ledamot i Pressens opinionsnämnd. Tidigare har han varit redaktionschef och biträdande chefredaktör för Dagens Nyheter. Han har fått Stora journalistpriset och Guldspaden för artikelserien ”Skolan och marknadshyrorna”.

– Jag har märkt under de tio år jag jobbat som utgivare på olika sätt att jag blivit allt mer intresserad av de pressetiska frågorna. När jag blev tillfrågad så tvekade jag aldrig. Jag blev mycket glad att bli tillfrågad. Jag tar mig an dessa frågor med stolthet och glädje, säger Ola Sigvardsson till Resume.se

Vad kommer vi märka för skillnad nu när du innehar tjänsten?

– Varje PO har sina hjärtefrågor. Jag tror att vilka hjärtefrågor man har växer fram under tiden man arbetar. Just nu tycker jag att det är viktigt att arbeta fram etiska bedömningar som gäller även radio och TV eftersom många mediehus idag finns inom flera områden. Jag tror att det behövs ett sammanhållet etiskt bedömningssätt för alla medieslagen.

Den nuvarande pressombudsmannen är Yrsa Stenius som går i pension i vår.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.