Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han blir byråchef på Åkesson & Curry

Publicerad: 11 januari 2010, 15:05

Åkesson & Curry har skaffat en byråchef: Andreas Dahlin. – Vi har vuxit mycket och tjänsten behövs för att vi ska kunna växla upp, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Bengt ÅkessonÅkesson & Curry

Andreas Dahlin. Foto: Tobias Rydergren.

Andreas Dahlin – med ett förflutet som reporter på Resumé, vd och chefredaktör på Shortcut och mediechef på Universum – har varit knuten till kundtidningsförlaget Åkesson & Curry som konsult sedan i höstas.

Nu har han rekryterats som byråchef. Dahlin blir ansvarig för produktionsenheten, medan vd:n Bengt Åkesson koncentrerar sig på försäljningen.

– Byråchefsstjänsten behövs för att växla upp, vi har vuxit mycket de senaste åren, Jag kommer att rapportera till Bengt Åkesson, men det blir lite av ett delat ledarskap, säger Andreas Dahlin.

Åkesson & Curry har gått från sex till 16 anställda sedan 2006, och omsättningen ligger i dag på knappt 20 miljoner kronor.

Den största kunden är Coop med tidningen Mersmak – det är också landets största kundtidning. En annan stor produkt är McDonalds personaltidning Catchup. Totalt gör Åkesson & Curry ett hundratal projekt under ett år, varav ett 20-tal stora tidningar.

– Anledningen till att jag fastnade för jobbet är att Åkesson & Curry är ett välskött företag med superproffsiga medarbetare och med mycket hög kvalité på produkterna, säger Andreas Dahlin.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.