Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han blir chefredaktör i dag

Publicerad: 11 december 2007, 09:50

I dag är dagen alla på Aftonbladet väntat på. Under eftermiddagen förväntas styrelsen utse en efterträdare till Anders Gerdin, som för nästan två veckor sedan aviserade sin avgång.


I dag utser styrelsen Jan Helin till ny chefredaktör för Aftonbladet, enligt uppgift till Resume.se. Foto: Aftonbladet.

Klockan ett i dag samlas koncernens styrelse för att avhandla en rad bekymmer, men också hitta en ny chefredaktör. Till ledningen har Gunnar Strömblad sagt att han vill ha det klart i dag, men blir det inte nu blir det senare.

Han representerar Schibsted Sverige, och från Oslo kommer Birger Magnus. Wanja Lundby Wedin, LO:s ordförande, har egentligen inget att säga till om men Schibsted kommer ändå att förankra beslutet hos LO.

Störst oklarheter råder om redaktionschefsrollen, som kan bli tvåhövdad. En efterträdare till Jan Helin ska bli två och då är det i dagsläget mångårige Aftonbladet-medarbetaren Magnus Ringman och Marika Finnsiö, featurechefen, som nämns mest frekvent. Magnus Ringman, som i dag håller i Svenska Hjältar-projektet, dementerar att han blivit tillfrågad. Marika Finnsiö har inte gått att nå.

Tidigare har Punkt SE:s redaktionschef Anna Körnung pekats ut som en tänkbar redaktionschef, men hon har starkt dementerat detta för Resume.se. Även Sofia Olsson Olsén är ett namn, hon har tidigare varit chefredaktör på Norra Västerbotten och redaktionschef på Dala-Demokraten. I dag har hon ansvaret för Allt om-sajterna som nu ska läggas ner i Malmö och Göteborg. Hon är också redaktionschef på Aftonbladet.se.

Lasse Östling, Sportbladets grundare och i dag chef för Minimedia, är fortfarande ett hett namn i diskussionerna.

Men allt detta handlar om redaktionschefen. Om chefredaktörsrollen kommer inte lika många spekulationer och rykten från Arenavägen. Om det blir presskonferens vid 16-tiden i eftermiddag är det en stor skräll om det inte är Jan Helin som presenteras.

Resume.se nådde honom vid niotiden i dag och undrade om han fått någon förfrågan från Gunnar Strömblad.
– Jag har ingen kommentar, det kommer att klarna, sa han.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.